Announcement!!!

The blog has moved to


Thanks for your support!!!


Check out this cool stuff:

Thursday, December 2, 2010

Semporna street candid

Assalamualaikum
[Aku berjaya menyebabkan diriku terkena sunburn.. Tahniah!!]

Aloha amigos~~~ Untuk kesekian kalinya, setiap kali aku update blog ni, aku akan berkata tentang betapa jarangnya aku update blog akibat sibuk. Dan kali ini isunya tetap juga sama, aku sudah 4 hari tidak memperdulikan kebajikan blog aku kerana asyik dengan urusan dunia yang tiada penghujung. Kepada yang singgah kat blog aku, yang komen, aku pasti akan singgah balik.. Jangan risau jangan resah. Terima kasih ya!~~ hehe

But nevermind, aku ada banyak benda boleh share. Just came back from a nice journey in Mabul, Kapalai, and the king of wonders, Sipadan Island. Best wa cakap lu. Lagi best apabila ada sahabat yang sponsor. Terima kasih buat beliau.

Ok mari mulakan. Aku mahu berpantun:


Jikalau hendak ke pulau mabul,
hendaklah tuan pergi ke semporna,
Apabila tiba di jeti Semporna,
Bolehlah anda ke pulau Mabul

Semporna is situated around 100km from my hometown, Tawau. Hanya sebuah pekan. Tapi kaya dengan khazanah alam. Alang-alang berkamera (walaupun murah), apa salahnya berlagak seperti seorang tourist yang ke sana sini mengambil gambar kan..

IMG_4853 copy
Bokeh ini ditaja khas oleh 50 mm aku…

IMG_4780 copy
Sometimes being different is not a problem. As long as you do what you have to do…



IMG_4781 copy
Kuiz mingguan tanpa hadiah : Berapa banyakkah pinggan Astro yang terdapat dalam gambar di atas?

IMG_4783 copy
Rotan yang akak ni pegang ada dua fungsi : 1. Untuk menghalau lalat….. 2. Untuk memukul orang yang amik gambar candid tapi tanak membeli.

IMG_4786 copy
Welkam to Malaysia uncle!! (Ekceli dia ni locals)

IMG_4789 copy
Hold on to this words, then we Malaysian will leave peacefully..

IMG_4804 copy
Nak lompat ke tanak nih??

IMG_4800 copy
Lompat saja!!! 360 degrree summersault!! yeahh

IMG_4821 copy
Bahu mereka memikul tanggungjawab besar… iaitu NEGARA… owh bahu aku pun pikul benda yang sama juga rupanya..

IMG_4824 copy
Siapa tahu nama pokok yang ada rambut nih?

IMG_4826 copy
Straw juga boleh dijadikan perhiasan ok. Its not biodegradable. So make a full use out of it…

IMG_4828 copy
Singapura memang pernah diserang todak. Tapi ramai tidak tahu yang todak-todak tu pernah datang ke Semporna..


IMG_4830 copy
Yang mana satu menjadi pilihan anda tatkala kredit anda habis dan kedai topup tidak kelihatan?

IMG_4841 copy
Balik la dik..Jangan kuat merayau…

IMG_4843 copy
Malaysia Bokeh!!! (jerit macam sebut Malaysia Boleh yaa)

End of part 1 of the journey. The best is still yet to come..
Visit Malaysia. Jangan berbangga dengan kecantikan luar kalau Malaysia pun masih tak habis round… Selamat~~~

SudirSuichi

14 comments:

  1. wahh nice lar tuanHamba.. nmpak mcm dslr canon tu.. model ape tuanHamba?

    ReplyDelete
  2. http://wanameer.blogspot.com/2010/12/koleksi-nombor-plate-yang-bermakna.html

    ReplyDelete
  3. mmg kretif dir....i like....

    ReplyDelete
  4. wahh..
    great ah suichi
    like like like

    ReplyDelete
  5. woahhh, p semporna x bw2 la ar..
    apapun, its nce buddy..

    aku mo b'guru lu ngan ko nie wat bokeh..
    pening aku bc tutorial dia..
    hahah

    ReplyDelete
  6. wahahha semmmat la budak tu men tambling belakang lagik ;D

    ReplyDelete
  7. waa... nice pics.

    straw d pokok tu actually org kurang waras yang tertua di semporna ni buat.

    nama dia Pak Cis Hasyim. Dia suka kumpul straw dan tin. Tin ntah pergi mana, tapi straw dia buat yang macam d pokok tu la.

    ReplyDelete
  8. hehehe... aku sama ermon ingat tu perhiasan tau.. rupanya org gila yg buat~~~ haha

    ReplyDelete
  9. owhh org gila yg buat???
    terserlah kesenian beliau..ahakss~~

    dah folow anamizu???--> special utk awak ^^

    ReplyDelete
  10. y u x take da beauty n gojez houz there...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Untuk Menceriakan Lagi Hidup anda!