Announcement!!!

The blog has moved to


Thanks for your support!!!


Check out this cool stuff:

Thursday, December 1, 2011

Aku hanya mahu seringgit!


Assalamualaikum

Namaku Sambul..
Tinggal na di Pulau Mabul..
Aku tidak pakai baju, so jangan anggap aku pencabul..
Hidup kami memang gini.. rilek la dull...

otok1

Sambul itu kawanku..
Kami sama-sama tidak sekolah..
Matematik? Sains? Fizik? Uina apa itu??
Pancing ikan pari sepuluh kilo kami champion lah~~

IMG_1322 copy


Hidup kami, na memang tidak stylo..

Tidak pernah lagi kami rasa Neskafe campur milo..
Adidas, Nike, Don,t have them too..
Tapi bapakku ada bot! Ada ka ko??

IMG_1313 copy

Aku jatuh cintah..
Pada si Indai bernama Siti Nurhalijah..
Tapi kawanku si Sambul pun minat dia yah..
Apa boleh buat. Senyum tak perlu kata apa-apa lah~~

IMG_1308 copy

Satu hari nanti aku mahu jadi kaya..
Walaupun ndak sekolah, aku mahu jadi kaya..
My friends laugh when i said ‘aku mahu jadi kaya’..
Ah persetankan mereka.. Aku mahu jadi kaya!!

IMG_1323 copy

Yang tadi ku kata cantik tu, inila dia..
Cantik berseri.. Siti Nurhalijah gelarannya..
Rebutan semua budak kampung, hingga ke Filipina sana..
Tapi dia kuat minta duit, itu yang sleknya..

IMG_1309 copy

Demikian saja kali ini buat tatapan mata..
Ingat, yang ku nukilkan itu hanya rekaan semata-mata..
Aku kesana, bukan semata hendak mencuci mata..
Tapi bersama meraikan dua merpati bersetentangan mata..

IMG_1911 copy

Asyik mengambil gambar orang kawin saja..
Sendiri juga diriku menahan derita.. useh!

*Sudir Suichi*

5 comments:

  1. bila tiba masanya...nanti leh lah shoot sendiri gambar kawin ..penceritaan yg bagus! nk gi MABUL!!!!

    ReplyDelete
  2. Cantik2 tu gambar, Aikk...sayang pulak bunga tu dicampak, siapa yang sambut...? hehe....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Untuk Menceriakan Lagi Hidup anda!