Announcement!!!

The blog has moved to


Thanks for your support!!!


Check out this cool stuff:

Friday, October 29, 2010

Bukit Bintang & Bukit Permai… Entah bila aku akan kesana lagi


Assalamualaikum
[Percubaan pertama buat Entry guna Windows Live Writer ]

Salam sejahtera. Episod ketensenan aku diteruskan lagi pada hari ini. Entah mengapa, entah bila, kami akan dipostingkan.  Bukan aku saja, hampir kesemua rakan se-batch aku turut merasai bahangnya, especially the jobless one..Hehe.. Cuba bertenang, cuba bersabar. Sinar mentari akan muncul jua akhirnya. Lets pray together orait!

Wokeyh! Ignore the ignorant! kali ni aku nak bercerita pasal dua tempat yang best. Yang  pertama Bukit Bintang. Ya aku tahu anda semua tahu. Siapalah yang tak pernah kesana kan? Times square, sg.Wang, Pavillion, Low Yatt (my Feveret!) semua terletak disana.

Tempat orang membelanjakan duit, tempat orang cari duit, dan tempat orang tiada duit. Macam kami lah kot.  Datang window shopping dan melepak semata-mata bersama rakan sebaya. Dan semestinya, amik gamba! 


IMG_2301-2
Syazwan nama diberi. Kawan serumah aku masa kat UPSI. 



IMG_2343
Kat sini kalau melepak, rasa tak sedar je masa berlalu… apalagi kalau dok berborak buat lawak off side.Party smile


IMG_2329
Nak kemana tu kak? macam tersingkir dari AF je..

IMG_2332
Tengok gelagat orang, kesibukan orang, ditambah lagi dengan kemajuan teknologi di sana sini..

Buat pertama kalinya, kami datang ke BUkit Bintang dengan fikiran yang kosong. Ye lah..dulu time study, bila outing kemana-mana mesti fikiran berkecamuk fikirkan assignment, exam, duit, dan yang sewaktu dengannya. That’s why time aku lepak kat sini hari tu, jiwa betul-betul terasa lapang. Tapi kalau nak jiwa lagi lapang, pergi Masjid. Itu yang tebaik.Angel

IMG_2359
LEpak sampai malam tuuu… mentang-mentang la solat boleh Jama’

Tu Bukit Bintang. Semua orang tahu. Ni aku nak cerita lagi satu Bukit. BUkit PErmai. Terletak nun di Ampang sana. Aku percaya ramai lagi yang tak tahu kewujudan bukit ni. Even orang KL sekalipun…Don't tell anyone smile

IMG_2371_2_3_tonemapped
Here we can see a nice view of KL. Cantik wa cakap lu.. Maaf la kalau pic ni tak brapa nak elok sebab aku masih fail amik gamba panorama malam..

Aku tahu tempat ni time aku praktikal kat sana. Ampang mari. Pada hemat aku ada 3 bukit yang view nice. Kalau nak view cantik, berlakon filem, mai datang bukit Permai. Haaa… kalau nak confess cinta kat awek pon elok kat tempat ni..macam dalam Tv. ceaaahhh! Winking smile Winking smile

IMG_2383
Lepas dari Bukit Bintang, kami ke sini pulak… Memang sah keje penganggur…

IMG_2063
Ni view disiang hari at Bukit Permai. Gambar lama. Model : Abg Fyirhan. Orang paling best n happening penah aku jumpa..Open-mouthed smile

IMG_2086
TIme senja… Don’t think only girls can take picture like this ah…Flirt female

Dua lagi Bukit kat Ampang ni pun best jugak. Bukit Saga : Tempat makan-makan, and Hiking. Yang mementingkan kesihatan bolehlah gi Hiking kat sana pagi-pagi. Tu tempat aku joging dak dulu. HIlang beberapa KG tetapi bila balik ke Sabah, bertambah beberapa KG… Crying face 

IMG_2403
Puncak bukit Saga… Maybe later I’ll do a post on this place..hehe

BUkit yang ketiga: Bukit Langat. Kat sana terletaknya Look-Out Point. The best view of KL is there. Aku takde amik gamba kat sana.. Sebab tiap kali kami datang, ade je orang buat “projek”, if you know what I mean.


That’s all for now. Suatu masa nanti aku pasti akan datang lagi ke sini. Yang pastinya wide lens sebijik kena ada baru masyuuuk. We have all the goodies of life here in Malaysia..we just don’t realize it yet. Till then, Wassalam.




SudirSuichi


9 comments:

  1. gambar punya cerita. tak perlu banyak berkata-kata.

    anyway gud captured...kak ct pun suka gak photography. together we explore okey.

    ReplyDelete
  2. wow!!panorama KL..i love kl..hikhik

    ReplyDelete
  3. huhu.. mesti sy pun akan buat n3 camni suatu hr nanti.. skng ni hari2 lalu BB tuk p kelas..

    ReplyDelete
  4. lame gilak tak jejak kaki kat sane...

    *Pon selalu window shopping je kat sane hehee

    ReplyDelete
  5. nice shoot..
    skrg tiket murah.. boleh selalu singgah KL :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Untuk Menceriakan Lagi Hidup anda!