Announcement!!!

The blog has moved to


Thanks for your support!!!


Check out this cool stuff:

Tuesday, August 17, 2010

Damai Kampungku... Kampung anda pula Bagaimana? [DSLR mania]

Assalamualaikum


[Nyamuk yang ramai membuatkan aku tidak tenang..garuu..garuu]

Hari ni aku masih ingin bercerita mengenai banjir di kampungku, kampong pasir putih, tawau. Ya sudah lama berlalu. Tapi masih banyak yang belum selesai nampaknya. Terutama pasal bantuan kepada mangsa.

Pagi tadi sewaktu aku ke sekolah, terlihat olehku dua poster di persimpangan masuk ke kampungku. Sebab aku dah terlewat, aku tak sempat la snap gamba poster tu. Apa yang tertulis?

Poster 1 : Undi BN…Dapat Banjir
Poster 2 : Banjir Datang..Pemimpin lari..

Something like that la. Bukan aku nak menyebarkan sentiment politik. Aku bukan orang politik. Juga bukan pelajar politeknik, dan membantah keras poligami tanpa persetujuan isteri pertama. Hak hak hak…

This is just something for us to think for a sec yeaa.. yang pastinya ketika aku balik ke rumah tengah hari tadi, poster tu sudah tiada.

Ok aku nak post gambar lagi hari ni.. kesinambungan outing kami sehari selepas banjir besar yang melanda kampung pasir putih hari tu. Kali ni, materialnya bukan dari kameraku, tapi dari kamera yang canggih 20 tahun ke dapan, my fellow hingusan boy, Enchek sanik. So kalau ada fren2 diluar sana nak cakap “Nice pic!!!”, bolehlah khabarkan ke blog beliau terus. Hehe.

ALL PICTURES ARE COURTESY OF SANIK

Sedikit mengenai beliau, Pelajar Master kat UTM, also a wedding photographer, dan beliau juga buka pada hari ahad. Macam Udani carpets. (Dia yang suh aku bagi credit nih..haih..)
Thats Me..Hero must come first rite?




Si Pengguna Sony Alpha. Juga ingin mebeli ALphard
Bajet Kiut Shalll...
Kalau studentku tgk..: "poyo gak cekgu nih.."
Event-event show off muka sendiri memang best kan?
Ermond Sanik Me. Former Schoolmate. But not soulmate okay!


Ok..tu sekitar kawasanlalang.. lalang tu pun dah habis kena tebas orang kampung skrg.. ni plak sekitar bandar Tawau.. Bumi Peladang.

Kalau dibiar.. mengada semua pose jadinya..

Photography is a nice hobby.. try it loh~~

HAbis kiut la suda? (tiru jak)

Another lonely Guy..
Orang cakap, bila lagi nak amik gamba poyo2 camni kalau bukan time2 muda kan? selagi muda...selagi bujang...selagi sehat... do wut u like without regret.. then you will not regret it! owkay!!



13 comments:

  1. salam dak UTM gak ke??? wat MA ek hehe

    ReplyDelete
  2. ni sume gamba kmera member.. dia pakai lens push pull.hehe.. nanti dia komen gak kat sini..tunggu je la..hehe

    ReplyDelete
  3. aku baru pegi sabah cuti hari tue.
    yang pasti aku suka orang sabah.

    ReplyDelete
  4. kampung di sini tak pernah aman dan tak pernah sunyi..
    siang malam sentiasa sibukk
    kampung sop maksudkan ialah kampung baru, kampung pandan..huhu

    ReplyDelete
  5. ngehehe.. kuanghajo pun ade jugak ko dir :p

    ReplyDelete
  6. haha.kau ke cabut poster tu.ngaa.

    ReplyDelete
  7. lawa2 :p tade kg :( kg tuh kt mane

    ReplyDelete
  8. Kampung pasir putih, Tawau, Sabah.. mari laa~~~ boleh mandi air banjir~~~

    ReplyDelete
  9. chantek la pic2 2 sume.
    ori or da edit..
    kalo da edit..edit kt ne?

    ReplyDelete
  10. awak cikgu sekolah ke?waaah..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Untuk Menceriakan Lagi Hidup anda!