Announcement!!!

The blog has moved to


Thanks for your support!!!


Check out this cool stuff:

Monday, December 26, 2011

Konsert Fenomena 30 Tahun Search Tawau, AWESOME!!


Assalamualaikum

Semoga dunia berada dalam keadaan sejahtera hendaknya. Ini merupakan tugasan terakhir aku untuk Konsert Fenomena 30 Tahun Search yang baru sahaja melabuhkan tirai dengan penuh bergaya, pada 24 Disember lepas.

Satu perkataan yang boleh aku gunakan untuk describe konsert itu: Total Extreme Awesome! Oh tiga perkataan sebenarnya. Apapun sekadar omongan tentunya tidak cukup untuk menggambarkan segalanya. Jadi untuk menggambarkan, kita perlukan gambar. kan? Masuk akal.. masuk akal..

konsert fenomena search tawau 3

Line up Search, ramai yang sudah tahu. Walaupun sudah bergelar otai dan datuk, energi dan showmanship mereka boleh menandingi anak muda yang baru lepas SPM. Malam itu aku berpeluang berada di hadapan pentas utama Konsert ini. Kebenaran untuk mengambil gambar aku manfaatkan sepenuhnya. Terima kasih kepada penganjur yang memberikan peluang satu dalam sejuta ini. So, Gambar Konsert Fenomena 30 Tahun Search, behold!

IMG_6344 copy
Stacy

Sunday, December 18, 2011

Countdown ke Konsert Fenomena Search, Tawau.


Assalamualaikum


Tahun 2011 sudah hampir melabuhkan tirai. Azam tahun baru? tentu setiap kita mempunyai satu. Aku boleh bagi satu contoh azam yang menarik : Menjadi anak yang baik dan berada pada kedudukan 10 terkacak di daerah Tawau menjelang penghujung 2012. Menarik bukan? Apapun azam anda, usaha untuk mencapainya itu yang akan menjadi kayu pengukur sama ada anda ini betul-betul jantan, ataupun  sekadar bercakap kencang sahaja.

Back to business, ini merupakan tugasan ke-3 aku sebagai salah seorang blogger untuk konsert Fenomena 30 tahun Search yang akan berlangsung di Kompleks sukan Tawau pada 24 Disember ini. Sudahkah anda membeli tiket? Jika belum, sila dapatkannya secepat mungkin kerana kumpulan Search bukanlah band yang kerap kita lihat perform di majlis orang kahwin. Mereka memegang status otai, yang sememangnya legend!

Kepada yang masih bingung mencari tiket, bolehlah merujuk entry aku yang sebelum ini untuk mengetahui outlet menjual tiket konsert fenomena search ini ok. Anda juga mungkin akan terserempak dengan team promo konsert ini di seantero daerah Tawau. Tiket juga boleh didapati dari mereka dengan harga hanya RM25.


Saturday, December 10, 2011

Konsert Fenomena 30 Tahun Search : 14 hari lagi bro!


Assalamualaikum

Kurang dua minggu dari sekarang, bumi Tawau akan menjadi saksi berlangsungnya satu konsert yang bisa saja akan terpahat sebagai konsert lagenda.


Jika anda memandu kereta anda yang belum tamat ansuran itu menyusuri jalan dari airport ke bandar Tawau, mungkin anda terserempak dengan banner dan banting Konsert Fenomena 30 Tahun Search. Yang akan berlangsung di Kompleks Sukan Tawau pada 24 Disember ini. Countdown!

Satu yang menarik pasal konsert fenomena Search di Tawau ini, ialah harga tiket yang ditawarkan. RM 25 saja beb! Topup handphone sebanyak RM25, kemudian bergayut dengan awek. Sekejap saja sudah habis, dan awek akhirnya curang dengan lelaki lain. Baik pergi konsert Search!

Aku mengetahui pasal konsert ini ketika membaca akhbar secara online. Terpampang iklan konsert Fenomena Search yang ketika itu akan diadakan di Penang, KL, dan Johor. Well, biasalah, kerana disanalah lubuk tempat artis membuat konsert besar. Selang seminggu, aku terdengar desas-desus mengatakan konsert fenomena search ini akan turut diadakan di Tawau. Too good to be true, but really it is true!

Jadi, dimanakah dia tempat menjual tiket konsert fenomena 30 tahun search ini? Bagi warga Tawau, Semporna, Lahad Datu, Kunak, dan Sandakan,ini dia jawapannya!


TAWAU:
Tawaunet - West Point Complex
Kak Midah Café - Air Panas
Kak Ruga Café - Sabindo Squere
Arena Café - Jalan Masjid
Wealthy Empire Management - Jalan Masjid
Kedai Runcit Hidayat - Tg Batu
MD Communication - Wisma Wakaf
Demi Pasific S/B - Pasar Tawau
AA Communication - Pasar Tawau
Nur Telekomunikasi - Pasar Tawau
Andyana - Bus Station
FPM Communication - Bus Station
Perniagaan Sin Lee - Bus Station
West Mobile - Bus Station
CCM Communication - Fajar
BB Mobile - Jalan Belian
Kedai Hello Communication- Merotai
My Mobile Workshop - Felda Umas
RH Communication – KalabakanKUNAK:
F1 Communication - Kunak Plaza


SEMPORNA:
Lam Collection – Semporna

SANDAKAN:

Southern Teleshop - Bandar Sandakan
Magic Colour Foto - Bandar Sandakan
Smart Com Teleshop - Pasar
City Enterprise - Sibuga
3G Mobile - Menara MPSLAHAD DATU:
CK Mobile Sedco - Sedco Shophse
CK Mobile Perdana Town - Perdana Town
JC Phone Shop - Fajar
Hup Fatt - Jln KastamSungguh banyak bukan. Detail lagi terperinci. Jangan pula selepas ini anda mengamuk di kaunter bas Tung Ma kerana mereka tidak menjual tiket konsert ini. Disana ada tiket bas untuk ke KK sahaja orait!

1 lagi peringatan, pastikan anda membeli tiket yang original. Rupanya persis seperti dalam gambar dibawah ini:Thursday, December 8, 2011

Ong-Bak Rindu. The Best Action-Love movie.


Assalamualaikum


Salam perpaduan. Hows life? If anyone cares about me, I’m fine. Thank you.


Sebenarnya aku sedang mencari idea hendak tulis apa pasal Konsert Fenomena 30 Tahun Search yang akan berlangsung 24 Disember ini di Tawau, Sabah. Namun kudratku untuk menjana idea tidak selalunya memberangsangkan. Termenung dihadapan skrin, sambil ‘scroll’ ke atas dan bawah Wall Fb sahaja pencapaian terbaik yang boleh aku lakukan.

Bercakap mengenai Wall FB ni, sejak beberapa hari ini, isu yang nampaknya menjadi bual bicara ramai orang ialah filem Ombak Rindu. Sana sini pun Ombak Rindu. Popularitinya jauh mengatasi ombak tsunami dan rambut keriting yang berombak. Filem adaptasi novel sememangnya sangat mudah untuk tersangkut di hati penonton.

Frankly speaking, I don’t know a thing about that movie. Bila orang  bercerita pasal Ombak Rindu, The only word that came across my mind was “Ong-Bak”. Nah ini baru filem! Anyway, Jika anda bukan jenis yang layan blogpost merapu, jangan teruskan pembacaaan anda, Yeah~~

*Segalanya hanya rekaan. Jangan diambil serius*.

POSTER OMBAK RINDU 1

Sunday, December 4, 2011

Konsert Fenomena 30 Tahun Search, Live in Tawau


Assalamualaikum


Hari ini aku tiada gambar mahu dikongsi. Gambar banyak sebenarnya. Buktinya, kad memori aku penuh dengan gambar dua orang berlainan jantina yang ‘overdressed’ dan bermekap tebal. Berposing sakan di mana sahaja tetapi orang suka. Dalam bahasa saintifiknya, mereka digelar ‘Pengantin Baru’. Tahniah.

Ingin ku kongsikan disini satu event yang best, buat warga Tawau, khusus, dan seluruh warga Sabah, umum. Konsert Fenomena  30 Tahun Search yang akan berlangsung di Kompleks Sukan Tawau pada  24 Disember 2011. Yeay~

296265_287501621275658_287499904609163_1236239_1572854613_n

Thursday, December 1, 2011

Aku hanya mahu seringgit!


Assalamualaikum

Namaku Sambul..
Tinggal na di Pulau Mabul..
Aku tidak pakai baju, so jangan anggap aku pencabul..
Hidup kami memang gini.. rilek la dull...

otok1

Sambul itu kawanku..
Kami sama-sama tidak sekolah..
Matematik? Sains? Fizik? Uina apa itu??
Pancing ikan pari sepuluh kilo kami champion lah~~

IMG_1322 copy


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Untuk Menceriakan Lagi Hidup anda!