Announcement!!!

The blog has moved to


Thanks for your support!!!


Check out this cool stuff:

Saturday, May 28, 2011

Adik manis, abang kacak, uncle macho, akak lawa, HELP me~~

Assalamualaikum.

Pembaca yang budiman. Hadirnya saya dalam entry kali ini adalah bertujuan untuk meminta bantuan pembaca sekalian. Bukan untuk klik iklan Nuffnang aku, ataupun untuk klik link Churp-churp aku. Hamba tahu pasti tuan-puan sekalian mempunyai akaun Facebook bukan…

So minta tulung sedikit.. like gambar-gambar ku yang tidak berapa lawa ini..

Aku amik gambar ini semasa pertandingan Fotografi sempena Unduk Ngadau peringkat daerah Tawau yang berlangsung di Eastern Plaza beberapa minggu lepas. Pertandingan ini adalah anjuran MUSTWIN VENTURE SDN BHD.

So sudilah kiranya jika tuan-puan me ‘like’ gambar hamba ini ya. Mungkin tidak lawa diamata dunia, tapi apakan daya itu saja yang daku mampu.

Like dulu page MUSTWIN VENTURE SDN BHD ini ya..
Ok teruskan dengan gambar pertama…

251620_201601213218562_196294750415875_577360_7044677_n

Friday, May 20, 2011

Mokuou.. spell it right, say it right..

Assalamualaikum

With eyes full of hope, filled with determination, he said…

“sir..aku mahu betul lulus English nanti exam sir..tapi macam mana..sejak aku lahir aku gagal jak terus..”

Well what can I say.. say it isn’t so lah jawabnya..
IMG_1769 (2) copy

The pics was taken at pantai mokuou, tungku, lahad datu. A really nice place with a nice view. And if you got lucky, you can see some nice view of a nice girl in swimsuit too~~ hehe.

Wednesday, May 11, 2011

Sekadar mengUpdate..


Assalamualaikum

Salam perpaduan. tiba-tiba nafsu aku untuk update blog ini tiba-tiba muncul. Mana tidaknya, ketika aku menjenguk ke Nuffnang tadi, terlihat olehku dua buffered earnings tengah memeriahkan blog ini. Wah! sudah lama tidak ada B.E. Semenjak bergelar seorang guru di sekolah yang tiada air ini, nyata blog aku suram mengalahkan rumah pontianak.
So malam ni, asal mengUpdate sajalah ya..

Segala yang baik itu, datangnya dari Allah, dan yang buruk itu, adalah atas kelemahan kita sendiri. – tentu anda biasa mendengar ungkapan ini bukan? biasa diungkapkan di hujung ucapan seseorang. Membuktikan bahawa kita ini hanyalah roman picisan yang lemah. Kerana kita Hamba.

Walaupun selalu kita dengar, namun sejauh manakah kita mengaplikasikannya dalam kehidupan seharian kita? Bila kita beroleh kebaikan, siapa kita ingat, bila kita bermusibah, siapa kita salahkan?

Well, let me give some example. might sound stupid, but it happens…

**Gambar sekadar hiasan**
IMG_5552 copy

Tuesday, May 3, 2011

Suara Tawau Untuk 1Malaysia

Assalamualaikum

Aku : Pelajar sekalian, Insya Allah jika tiada halangan kita akan berpindah ke bangunan sekolah baru pada bulan 6 ni.
Student : Wah! ya ka cikgu! tidak sabar kami tau… macam mana bilik kelas di sana nanti? luas ka?
Aku : Luas! kamu bayangkan saja satu bilik darjah ada 3 whiteboard. Luas kan?
Student : Luasnya cikgu. Tapi susah la kami kalau begitu. Penat.
Aku : Kenapa?
Student : Ya la.. Kelas kami sekarang ada 1 ja whiteboard. Cikgu sorang saja yang masuk. Jadi nanti kalau ada 3 whiteboard, 3 orang cikgu la akan masuk tu kan. Mati la kami……

U made my day!!

Salam perpaduan. bagaimana? Sudah puas bercuti di hari pekerja? Walaupun dari segi literalnya, hari pekerja ialah hari dimana ramai pekerja bercuti, namun pada cuti hari pekerjalah banyak program-program dan aktiviti yang kita ikuti. Kadangkala aktiviti itu jauh lebih memenatkan dari bekerja pada hari biasa.

Hari keluarga syarikat, Keluar berkhemah bersama rakan, berpiknik bersama keluarga, semua itu merupakan contoh. Nah pada cuti hari pekerja baru-baru ini, Tawau juga ada mengatur beberapa program yang pastinya boleh menghitamkan lagi kulit anda. Namun, hikmahnya sememangnya jauh lebih bermakna dari kehitaman kulit yang anda peroleh.

Suara Tawau untuk 1 Malaysia. Merupakan 1 program menggalakkan aktiviti sihat warga Tawau khususnya mewujudkan satu peluang untuk belia menonjolkan kemahiran mereka dalam aktiviti di sepanjang program ini berlangsung.

Apakah dia kemahiran yang ingin ditonjolkan? kemahiran memicit jerawat?

IMG_1143 copy 

Sunday, May 1, 2011

Regatta Lepa 2011. Part 2 (Definitely!)


Assalamualaikum

Ibu dan bapa. Pengorbanan mereka tiada taranya. Adanya kita pada hari ini adalah kerana kasih sayang dan impian besar mereka. Melihat mereka sakit atau menderita adalah perkara paling menakutkan dalam diri seorang anak. Jika boleh ditukarkan tempatku dengan mereka, aku lebih dari sanggup. Cepat sembuh ya mak~~

Now then, alang-alang aku berada dirumah, molek juga jika menjenguk blog ini. Bagaimana header baruku? cukup poyo untuk buat gadis di luar sana tertawan? Tidak perlulah. Aku sayang gelfrenku. Hehehe.

SUdah hampir basi, gigi tinggal gusi, dan mungkin tiada peduli. Regatta Lepa 2011 sudah seminggu melabuhkan tirai. Previous entryku menceritakan kehangatan malam pertama Regatta Lepa 2011. Dan kali ini, acara siang hari pula akan kusajikan sebagai teman gemar hari cuti kita orait!

regattalepa16

Seperti biasa, aku bukanlah insan yang akan membaca apakah tentatif program, menghafal visi, dan mengambil tahu perjalanan majlis. Yang ku tahu, On kamera, dan mencari gadis-gadis Bajau untuk digambar. Makdaling–daling kita!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Untuk Menceriakan Lagi Hidup anda!